CHICAGO

září 20, 2018


USA! Moje vysněná země. Vždy jsem věřila že se tam jednou podívám a letos se mi to splnilo! Přestěhoval se mi tam brácha a tak jsme se rozhodli ho tento rok navštívit. Neviděli jsme ho přes rok a tak jsme se moc tešili. 

Letěli jsme z Prahy, přestup ve Švédsku. Let byl dlouhý a nudný, ale zvládli jsme to. Rodiče letěli úplně poprvé, takže pro ně to bylo dobrodružství. Po 13 hodinách dlouhého letu jsme konečně přistáli v Chicagu, měli jsme 69 minut zpoždění. Na kontrolu stála hrozně dlouhá řada, takže jsme dlouho čekali, ale kontrolou jsme prošli v pohodě. Na letišti nás čekal brácha a zavezl nás do motelu. Motel vypadal úplně jako z filmu! V motelu jsme odložili kufry, tašky a zašli si na večeři.


Přiletěli jsme v noci, takže pak jsme šli hned spát a těšili jsme se na druhý den. Vzhůru jsme byli už ve 3 hodiny ráno (časový posun no :-D), takže jsme si povídali a čekali až nás brácha vyzvedne. Ten den pršelo, takže jsme se rozhodli že pojedeme na nákupy, což mně ani mamce vůbec nevadilo. Z obchodů jsme byly úplně nadšené. Značkové věci za zlomkové ceny. Úžasné boty a kabelky. Kdybych mohla, koupím vše. Co jsem si koupila Vám ukážu v dalším článku!

V sobotu jsme se vypadli do Downtown, neboli do centra Chicaga. Byli jsme úplně ohromeni! Vysoké mrakodrapy, luxusní budovy, rušný život, hodně lidí. Bylo to boží, všechno jsme si museli fotit. Navštívili jsme i The Cheesecake Factory, kde jsme vyzkoušeli boží dortíky.









Samozřejmě jsme se museli podívat i na jeden ze symbolů Chicaga a to takzvanou "fazoli". Navštívili jsme taky Navy Pier, bohužel jsme se na ruské kolo nedostali. Škoda, možná příště. Jeden den jsme dopoledno strávili v Shedd Aquarium. Bylo nádherné! Plno vodních zvířat, které jsem viděla poprvé v životě. Měli jsme možnost vidět předtavení delfínů a pohladit si pár ryb. Takže jestli se někdy dostanete do Chicaga, určitě nesmíte zapomenout toto aquarium navštívit, stojí to za to!







V Americe je krásně. Něco je tam lepší něco horší než u nás, ale mají tam úplně jiný život než my tady. Lidi jsou milý, pozdraví Vás jen tak. V obchodech se na Vás smějí, každý se Vás ptá jak se máte. Prostě se tam cítíte moc dobře. Už se těším na další návštěvu!






Otázka pro Vás! Poznáte, ve které seriálové znělce se objevila tato fontána?



You Might Also Like

0 komentářů